Kottlett i ugn

Kottlett i ugn med ugnsrostade rotsaker 2 port:

2 st kotletter
salt och peppar
Salta och peppra kotletterna, bryn dem på vardera sida. Lägg dom i en ugnsfast form. Tillsätt lite vatten i stekpanna, koka upp och häll i formen.
Täck formen med ugnsfolie.
Efterstek i 225 graders ugnsvärme ca 45 minuter.

Efter en kvart sätts rotsakerna i ugnen.

Rostade rotsaker 2 port:
3 potatis (amandine)
3 jordärtskockor
1/4 dl olivolja
1 gul lök skivade
salt och svartpeppar
2 klyftor vitlök

Skär rotsakerna i cm tjocka skivor. Blanda med lök, olivolja och kryddorna. Sätt rotsakerna i ugnen, låt gå 30 minuter på 225 grader.

Marinerade tomater:
7 – 8 körsbärstomater
1/2 chili finhackad
2 msk olivolja
1 msk vinäger (sherryvinäger)
1/2 tsk agavesirap eller honung
Hackad persilja

Då rotsakerna är klara, tillsätts de marinerade tomaterna.
Strö över persiljan.

Eller servera med Grekisk potatis:

Grekisk potatis

2 port:
400 g potatis
Oregano eller timjan
Flingsalt
Svartpeppar

4 port:
800 g potatis
Oregano eller timjan
Flingsalt
Svartpeppar

Skala potatisen och dela dem i stora bitar.
Koka potatisen 5 minuter i saltad vatten. Ta upp dem.
Fördela dem i en ugnsform, gärna teflon. Häll över olivolja.
Ugnsbaka 225 grader ca 30 – 40 min, tills potatisen känns knapriga utanpå och mjuka inuti.
Vänd potatisen under tiden så dem får vacker färg på alla sidor. Salta och krydda.


image_pdfimage_print