Pepparfilé med vitlökspotatis 2 port:
300 g fläskfilé eller oxfilé
svartpeppar (grovmalen)
grönpeppar (krossade)
rosépeppar (krossade)
1,5 dl mellangrädde
½ köttbuljongtärning
ev. salt
400 g potatis
margarin
salt och peppar
vitlök eller -pulver
Vitlökspotatis:
(Börja med potatisen eftersom den tar längre tid i ugnen)
Skiva potatisen och stek den 2 – 3 min på bägge sidor i stekpannan.
Smörj en ugnsform med margarin, gnid med vitlöken eller använd
vitlökspulver. Fördela potatisen i formen, salta och peppra mellan
varven.
Ställ formen i ugnen +200 grader tills potatisen är klar, ca 30 minuter.
Fläskfilé eller oxfilé:
Skiva filén i 2 cm tjocka skivor. Banka med knytnäven så dom blir
plattare. Strö på svart- och grönpeppar tryck lite lätt.
Stek i smör på båda sidor. Häll över grädden, smaksätt med
köttbuljong och strö över rosépeppar. Låt grädden koka in lite.
Ugnstekta tomater:
Dela två tomater. Droppa lite olivolja på snittytan. Krydda med oregano, vitlökspulver peppar och salt.
Stek i ugnen tillsammans med vitlökspotatisen mot slutet (ca 15 minuter)