Kycklingrätter

Viktigt att hantera rå kyckling rätt.
Diska kniven och rengör skärbrädan ordentligt efter hantering av kyckling. Diska helst i diskmaskin.
Bästa sättet att använda särskild kniv och skärbräda till kyckling.
Tvätta händerna noggrant efteråt.
Innertemperaturer:
Hel kyckling med ben 72-75°
Kycklingfilé 65° – 70°

Baconlindad kyckling med ris eller hasselbackspotatis
Het kycklinggratäng med ris
Festkyckling med ris och sallad
Cordon bleu med broccoli och ugnstekta tomathalvor 
Kyckling i vinsås med kulpotats
Kycklingsovlaki med ris och sallad
Pastakyckling med fetaost
Piri piri kyckling med ris eller bröd med aioli
Paella 
Kinawok och ris eller nudlar
Vietnamesisk wok och jasminsris
Kycklingwok med nudlar och sataysås
Kycklingspett, sataysås eller currysås och jasminsris
Nasi goreng
Kryddig kyckling i ugn med ris, quinoa eller blomkålsris och sallad
Flygande Jacob med ris
Szechuankyckling med ris
Chicken nuggets wockade grönsaker och kokosris eller nudlar
Dragonkyckling
Kycklingspett med wokgrönsaker
Indisk currykyckling, saffransris, naturellyoghurt och naanbröd
Kyckling Vindaloo, basmatiris, raita och naanbröd
Indisk chicken korma, kokt blomkålsris eller basmatiris och naan

 

image_pdfimage_print