Kryddig kyckling i ugn 2 port
300 g kycklingfilé (hela eller delade)
Marinad:
1 tsk mild paprikapulver
1 tsk torkad persilja
1 tsk oregano
1 tsk kycklingkrydda
1 tsk vitlökspulver (eller 2 st pressade vitlöksklyftor)
½ tsk spiskummin
½ tsk citronpeppar
½ tsk piri piri
10 körsbärstomater
1 msk olivolja
oregano
Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader utan.
Blanda först kryddorna, tillsätt olja och rör om.
Stryk marinaden runt om kycklingfiléerna.
Lägg dom på en liten ugnsform, låt marineras ca 30 min.
Lägg körsbärstomaterna i formen. Lite olivolja och oregano över tomaterna.
Ställ formen i ugnen 25 – 30 minuter.
Servera kycklingen med ris, quinoa eller blomkålsris, bröd och sallad.
Marinaden passar även till kycklingspett.