Kycklingwok med nudlar 2 port
200 – 250 g kycklingfilé i strimlor
Kycklingkrydda
100 – 125 g nudlar
100 g frysta wokgrönsaker
2 msk olja
ev. hackade cashevnötter
Kryddning:
salt & peppar
1/4 tsk ingefära
1/4 tsk malen koriander
1 – 2 msk sweet chili sause
1 – 2 msk ketjap manis
Saften av ½ lime
Nudelwok:
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet, spola i kallt vatten.
Stek grönsakerna och nudlarna i olja.
Krydda med ingefära, koriander, Sweet Hot Chili Sauce, Ketjap Manis och limesaften. Smaka av med salt och peppar.
Wocka den strimlade kycklingen i en annan stekpanna. Krydda med kycklingkrydda. Blanda med nudelwok.
Servera rätten med sataysås eller utan sås
Tips! Istället för wokgrönsaker:
1/4 squash strimlad eller morötter
1/4 purjo, strimlad
½ röd paprika, strimlad
1/4 burk böngroddar
Sataysås med jordnötssmör 2 port
neutral olja
röd currypasta (fräs i olja)
tillsätt:
1 dl vatten
½ dl jordnötssmör
ca 1 msk pressad lime
½ – 1 tsk sambal oelek
salt
½ tsk chilipulver
lite ingefära, spiskummin och koriander
vitlökspulver
.
Fräs currypasta i olja. Tillsätt resten av ingredienserna och kryddorna.
Låt såsen sjuda. Späd med mera vatten och det behövs.