Bakad potatis
1 bakpotatis per portion
Skölj potatisen och picka med gaffel.
Baka i 200 grader ca 1 timme, ev. mer tills den är mjuk.
Ta ut potatisen, skär ett snitt och tryck på sidorna så den öppnar sig.
Servera potatisen med smör och salt, eller med fyllning.
Bakade potatishalvor
Dela stora potatisar i två halvor. Pensla med olivolja och strö på salt.
Baka i 200 grader tills potatisen är mjuk.
Olika fyllningar:
Kycklingfyllning 1 port:
1/2 dl créme fraiche
1/4 dl majonnäs
75 g grillad kyckling i tärningar
½ tsk curry
ev. sambal oelek
Räkfyllning 1 port:
1/2 dl créme fraiche
1/4 dl majonnäs
50 g rensade räkor eller kräftstjärtar finfördelade
dill
citronpeppar
Skinkfyllning 1 port:
1/2 dl créme fraiche
1/4 dl majonnäs
75 g rökt skinka i tärningar
italiensk salladskrydda
ev. knaperstekt bacon som topping
Bacon – Philadelphiaröra 1 port:
1/2 dl Philadelphiaost
1/2 dl creme fraiche
1/4 tsk Sambal oelek
50 g knaperstekt bacon
Vegetarisk fyllning 1 port:
1/2 dl créme fraiche
1/4 dl majonnäs
75 g fetaost
2 soltorkade tomater i olja, finfördelade
salladslök och vitlök