Grillpotatis
2 port:
350 g färskpotatis (små jämnstora)
1,5 msk citronolivolja (alt. olivolja med lite rivet citronskal)
1,5 msk hackad färsk dill
1/2 tsk citronpeppar
flingsalt
4 port:
700 g färskpotatis (små jämnstora)
3 msk citronolivolja (alt. olivolja med lite rivet citronskal)
3 msk hackad färsk dill
1 tsk citronpeppar
flingsalt
Tvätta potatisen och koka den nätt och jämnt mjukt.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna och bryn potatisen lätt med dill och citronpeppar. Strö över flingsalt
Cajunpotatis
2 port:
4 – 6 potatisar med skal
1 msk olja
1 msk cajunkrydda
4 port:
8 – 12 potatisar med skal
2 msk olja
2 msk cajunkrydda
Cajunkrydda: räcker till flera gånger
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
2 tsk svartpeppar/vitpeppar
2 tsk torkad timjan
½ tsk oregano
1½ tsk cayennepeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Häll oljan i en ugnsplåt med höga kanter.
Värm oljan i ca 4 min. Blanda samman kryddorna till cajunkryddan.
Skär potatisen i bitar eller klyftor. Vänd dem runt i cajonkryddan så att de blir ordentligt täckta av kryddan. Vänd runt potatisen i den varma oljan. Låt stå i ugnen i ca 25 minuter tills potatisen får fin färg.
Under stektiden bör potatisen vändas några gånger.
Låt rinna av på ett hushållspapper.
Servera till grillat kött tillsammans med:
2 dl smaksatt créme fraiche och tomatsalsa.