Potatissallad (klassisk) 2 port:
250 g kall, kokt, tärnad potatis
0,75 dl vispgrädde
knappt 0,4 dl majonnäs
Hackad persilja eller dill
1/4 tsk grovmalen svartpeppar
salt
( ev. lite kapris)
Koka potatisen och tärna den. Vispa grädden lätt och rör i majonnäs. Krydda med persilja eller dill. Krydda med peppar och salt. Ev. kapris.
.
Färskpotatissallad med persiljedressing 2 port:
250 g färskpotatis
lite rädisor
lite gräslök
Dressing:
lite färsk persilja
0,75 dl gräddfil
0,25 dl majonnäs
salt, peppar
Borsta potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Låt svalna.
Skär potatisen i mindre bitar. Ansa rädisorna och skär dem i skivor.
Finhacka gräslöken.
Finhacka persiljan. Blanda samman ingredienserna till
dressingen. Vänd ner den samt rädisor och gräslök i potatisen.
Potatissallad med saffran 2 port:
250 – 300 g färskpotatis
Dressing:
1/4 pkt saffran
1/4 msk brun farin
1/4 dl Balsamvinäger (gärna vit)
1 msk olja
1 msk kapris
Garnering:
lite rödlök
Skiva potatisen om den är stor. Höll dressingen över den varma potatisen. Garnera med rödlöken.
Ljummen potatissallad 2 port:
(mager variant)
250 – 300 g potatis (små, gärna färsk)
1 msk raps- eller olivolja
1 vitlöksklyfta
lite persilja
salt, svartpeppar
Borsta potatisen väl.
Koka och häll upp den i en skål. Halvera stora potatisar.
Pressa i vitlöken i oljan och klipp över persilja. Häll detta på potatisen.
Dra några varv på pepparkvarnen, salta och blanda väl med den varma potatisen.
Lika god som varm som kall.