Picklad rödlök och rödlöksmarmelad.

2 – 3 rödlökar
Lag:
1/2 dl ättikssprit 12%
1 dl strösocker (ev. mindre)
1 dl vatten

Skala rödlökarna och skiva i tunna skivor.
Koka upp lagen i en rostfri kastrull. Dra av från värmen, lägg ner löken i kastrullen.
Låt alltsammans svalna. Vänd runt då och då.
Låt stå i kylen över natten.

Rödlöksmarmelad

3 rödlökar
1 msk olivolja
3 msk rödvinsvinäger
2 msk råsocker
2 torkade fikon

Skala och skiva löken. Fräs den på medelvärme i olivolja ca10 minuter, rör då och då. Tillsätt vinäger och råsocker. Koka samman några minuter. Skär fikon i strimlor och tillsätt den mot slutet. Späd eventuellt med vatten om det verkar torrt.
Serveras som tillbehör till kött.

image_pdfimage_print