Bondomelett
2 port
4 ägg
½ dl mjölk
2 st kokta potatisar
½ gul lök
salt och peppar
lite riven ost
4 port
8 ägg
1 dl mjölk
4 st kokta potatisar
1 gul lök
salt och peppar
lite riven ost
Tillbehör:
Bacon, chorizo, skinka eller korv
Klyftade tomater och grovhackad persilja
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär löken i tärningar. grovhacka potatisen i bitar.
Vispa ihop äggen med mjölken. Tillsätt den rivna osten. Salta och peppra.
Fräs potatisen och löken i en stekpanna med smör.
Blanda potatis-och lök med omelettsmeten. Häll blandningen i en smord ugnsform eller stekpanna som tål ugnsvärme. Ställ in formen i ugnen i ca 15 min.
Stek baconet/korven i micro med högsta effekt ca 2 minuter.
Lägg bacon/korv, klyftade tomater och persilja över omeletten. Servera genast
Tips! Det går att variera omeletten med olika grönsaker, tex paprika, squash, kokta morötter…
Squashomelett 2 port
4 st ägg
½ dl mjölk
1 dl riven ost (ev. fetaost)
Salt och peppar
3 dl (150 g) tärnad squash
½ lök eller lökpulver
Fräs squash i stekpanna med smör. Pudra över lökpulver.
Blanda squash med omelettsmeten, tillsätt den rivna osten,
Salta och peppra. Häll blandningen i en smord ugnsform.
Ställ in formen i ugnen i ca 15 min.