Cannelloni 2 – 3 port
(med skinka eller köttfärs)
6 st lasagneplattor (eller 6 st cannellonirullar)
vatten
salt och olivolja
Skink- och mozzarella fyllning:
150 g rökt skinka (eller stekt köttfärs)
60 g mozzarella, Philadelphia- eller ricottaost
100 g riven ost
Tomatsås:
2 dl passerade tomater
basilika, salt och svartpeppar
Gratinering: Smör och lagrad riven ost
Koka lasagneplattorna mjuka i vatten, salt och olja i 8 minuter.
Koka tomatsåsen under tiden.
Strimla skinkan fint. Häll av vattnet från lasagneplattorna och spola dem under kallt vatten.
Lägg skinka och ost på plattorna och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en gratängform.
Häll tomatsåsen över och strö på ost. Gratinera i 225 grader ca 10 -15 minuter.
Servera med sallad och bröd.
Cannelloni med köttfärssås
6 st lasagneplattor (eller 6 st cannellonirullar)
vatten
salt och olivolja
Köttfärsfyllning:
250 g köttfärs
1 vitlöksklyfta
1 dl passerade tomater
Lite vatten eller rött vin
1 msk tomatpuré
½ köttbuljongtärning
basilika
cayennepeppar
svartpeppar
Bryn köttfärsen och den hackade vitlöken i lite olja eller smör,
Häll över passerade tomater och vatten eller rött vin.
Smula ner köttbuljong eller köttbuljongfond.
Smaksätt med basilika, cayenne ooch svartpeppar.
Fyll rullarna med köttfärssås och placera dem i en ugnssker form.
Häll på bechamel och riven ost.
Gratinera i 200 grader ca 20 min.
Bechamel
3 dl mjölk
1,5 msk vetemjöl
salt och peppar
Koka upp mjölken. Blanda vetemjölet med lite vatten och red såsen. Smaksätt med salt och peppar.
Tips! Koka upp mjölken strö över majzenaredning till önskad konsistens. Salta och krydda.
Cannelloni med salcicca och svamp
150 g färsk salcicca
Färsk svamp
1 dl krossade tomater
Lökpulver, vitlökspulver,
basilika och persilja.
Mascarpone, mjölk riven (parmesan)