Hemlagade pintxos eller pinchos
I Baskien heter dom pintxos och i Spanien pinchos
Pintxos är Baskiens svar på tapas. Smårätter som serveras ofta med tandpetare.
*Serranoskinka med melon
Melontärningar + rullad serrano + oliv på pinne
Honungsmelontärn. + slätbladig persilja + serrano på pinne
*Gurk- och morotsstavar med gräddfilsdipp
*Macheco-ost
Skivade Spanska hårdostar
*Baconrullad halloumi
Halloumistänger lindade med bacon stekes i ugnen
*Baconrullade ananasbitar eller dadlar
*Baguetter med pålägg
Skiva baguetterna och lägg på en ugnsplåt. Droppa olivolja på bröden. Grädda i 200 grader 15 minuter och lägg på valfri topping:
Skinktopping: Stekta getostskivor (chévre)+ serrano
Räktopping: Färskost med kryddor + räkor
Serranotopping: Kronärtskockscrème + serrano och en oliv på pinne.
Machecotopping: Fikonmarmelad + en skiva manchego toppas med färska fikon i kvartar.
*Laxmosse på crostini + dillvippa
* Färskost på crostini + vindruva
* Gravad lax på 1 cm tjock gurkskiva + dillkvist
*Friterad halloumi
Halloumistänger rullas först i vetemjöl eller majsmjöl.
Friteras i +180 (frityrolja eller matolja)
Serveras med dippsås.
*Wockade räkor med aioli
Stek räkorna och hackad vitlök i olja. Låt rinna av på hushållspapper. Serveras med aioli.
*Småpaprikor “Pimientos de padron”
Stek små paprikorna i stekpanna med olivolja. Strö över flingsalt.
*Pannacotta med bär
*Glass med bananskivor och chokladsås
*Kladdmuffins med vispad grädde