Fisksoppa med saffran
2 port:
½ finhackad lök fräses i olivolja
1 morot
1 palsternacka
½ påse saffran
1 dl pass. tomater
2 dl vatten
½ fiskbuljongtärning
200 g torskfilé i tärningar
Färsk koriander eller persilja finhackade
räkor
ev. lite salt
4 port:
1 finhackad lök fräses i olivolja
2 morötter
2 palsternackor
1 påse saffran
2 dl pass. tomater
4 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
400 g torskfilé i tärningar
Färsk koriander eller persilja finhackade
räkor
ev. lite salt
Fräs löken och rotsakerna i olivolja. Tillsätt saffran, tomater och fiskbuljong. Koka 10 minuter
Lägg i fisken och koka ytterligare 5 minuter. Strö över koriander eller persilja och räkorna.
Servera med vitt bröd och kesella-aioli.
Kesella-aioli
2 port:
60 g Kesella Gourmet
4 tsk lättmajonnäs
1 pressad vitlöksklyfta, ev. lite curry
4 port:
120 g Kesella Gourmet
8 tsk lättmajonnäs
2 pressade vitlöksklyftor, ev. lite curry
Blanda alltsammans och förvara i kylen.