Thailädsk kycklingsoppa

Thailändsk kycklingsoppa 
Tom Kha Gai 

2 port:

150 g kycklingfilé
300 g kokosmjölk
2 st kaffir lime leaves (torkade, krossade limeblad)
citrongräs
röd chili
½-1 kycklingbuljongtärning
pressad lime
koriander, färsk eller torkad
3 st färska champinjoner
2 små tomater

4 port:
300 g kycklingfilé
600 g kokosmjölk
4 st kaffir lime leaves (torkade, krossade limeblad)
citrongräs
röd chili
1 – 2 kycklingbuljongtärning
pressad lime
koriander, färsk eller torkad
6 st färska champinjoner
4 små tomater
.
Krossa citrongräs och hacka den i små bitar (endast nedre delen används).
Koka kokosmjölken med kaffir limeblad, citrongräs, hackad chili och kycklingbuljong i några minuter.
Strimla kycklingen. Lägg kycklingfilén när soppan kokat ihop. Koka tills kycklingen är klar.
Smaksätt soppan med pressad lime och koriander. Sänk värmen och lägg i skivade champinjoner och tärnade tomater.
Garnera gärna med färsk koriander.
Tips! Om man vill göra soppan matigare går det bra att servera med ris.

image_pdfimage_print