Blomkålsoppa 2 port
0,5 st blomkål, stor
2,5 dl vatten
2 dl lättmjölk
1 st grönsaksbuljong, tärningar
0,5 st salt
cayennepeppar
75 g sockerärtor
0,5 dl parmesanost, riven
Dela blomkålen i buketter. Koka upp vatten och mjölk med buljongtärningar och lägg i blomkålen.
Koka på svag värme cirka 10 minuter. Mixa soppan tillsätt riven parmesan och smaka av med salt och cayennepeppar. Häll upp soppan i tallrikar och lägg i sockerärterna.
Tips! Det går lika bra att använda en vanlig ost istället för parmesan.
Krämig potatissoppa med blomkål och broccoli 2 portioner
200 g potatis
100 g färsk broccoli
100 g färsk blomkål
Purjolök
1 tärning grönsaksbuljong
Vatten
1 dl vispgrädde
salt & peppar
Koka grönsakerna mjuka. Mosa allt med mixerstav
Tillsätt sedan vispgrädde samt buljongen salta och peppra till bra smak.
Serveras med ett gott bröd gärna med ett kryddigt smör!