Linssoppa Indisk smak

Linssoppa
Indisk smak 2 port
(stark)

olja
½ lök i tärningar
1 vitlöksklyfta
1 liten morot i slantar
½ msk curry
1 dl röda linser
½ msk riven färsk ingefära (eller 1/2 tsk malen ingefära)
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
citronpeppar

Skölj linserna.
Fräs lök och vitlök i  olja utan att det tar färg.
Tillsätt morötter och curry. Fräs ytterligare 1 minut.
Rör ner linser, ingefära, vatten, buljongtärning och kokosmjölk.
Smaksätt med citronpeppar.
Låt soppan koka under lock tills linserna är mjuka, beroende på linserna, ca 10 – 15 minuter.
Mixa soppan slät.
Servera med yoghurt, kryddgrönt och naanbröd.

 

image_pdfimage_print