Äppelchutney med curry
1 kg syrliga äpplen
1 gul lök
2 msk färsk ingefära
1 kanelstång
1 tsk curry
5 dl strösocker
2 dl äppelcidervinäger
1 dl russin
½ tsk salt
Skala äpplen, tärna dem och löken. Riv ingefäran.
Tillsätt resten av ingredienserna och sjud ca 5 – 10 minuter.
Het äppelchutney
5 äpplen i tärningar
1 röd lök tärnade
3 vitlöksklyftor hackade
5 cm färsk riven ingefära
1 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm chiliflakes
salt och peppar
2 dl syltsocker
Fräs äpplen, löken, vitlöken och ingefäran 4 – 5 minuter utan att det får färg.
Tillsätt resten av ingredienserna och sjud på medelvärme i 10 minuter.
Förvaras svalt minst 1 månad.