Tomat – ananassalsa 4 port
Ananas färsk eller burk (4 ringar)
4 tomater (2 tomater)
koriander färsk eller torkad
1 st chili (eller sambal oelek)
½ msk flytande honung eller socker
1 msk olivolja
salt o peppar
Tärna ananasen och tomaterna.
Finhacka koriander och chilin
Blanda med olja, honung, salt o peppar.
Om sambal oelek används, blanda den med oljan först.
Ananassalsa:
1 st ananas
1 msk honung
röd chili
1 st lime
1 krm svartpeppar
Skala och halvera ananasen. Skär bort den grova stocken i mitten och skär ananasen i tärningar. Kärna ur och skiva chilin. Blanda alla ingredienser till salsan.
Ananassalsa 4 port
1 stor ananas
2 vitlökssticks
1 salladslök
1/2 lien rödlök
1 burk hela tomter
ketchup
sweet chilisås
hacka och blanda