Marockansk kyckling 4 port
600 g benfri kycklinglårfilé eller kycklingfilé
Kryddblandning:
2 vitlöksklyftor pressas
2 tsk spiskummin
2 krm harissa
2 krm piri piri
½ pressad citron
1 tsk flingsalt
Olivolja till stekning
3 dl vatten
1 msk kycklingfond
½ – 1 påse saffran
8 coctailtomater
Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen till lagom bitar.
Marinera bitarna i kryddblandningen ca 30 minuter, eventuellt längre.
Bryn kycklingen i olja och lägg den i en ugnsfast gryta med lock.
Blanda ihop vatten, mjöl och saffran, häll över kycklingen.
Tillsätt tomaterna. Ugnstek 30 minuter.
Ta av locket och låt stekas i 30 minuter till.
Marockansk cous cous med saffran 4 port
2 msk olivolja
1 påse saffran
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl cous cous
Fräs saffran i olivolja, tillsätt vattnet och grönsaksbuljongtärningen.
Koka upp. Tillsätt cous cous och låt det svälla under lock.
Tips! Det går bra att tillsätta grönsaker i cous cous. Tex djupfryst grönsaksblandning med ärter, majs, paprika och broccoli.
Eller tärnade blötlagda aprikoser eller russin.