Grekiskt grillspett

Sovlaki
Grekiskt grillspett 4 port

500 – 600 g benfritt lammkött av steken
eller fläskkött ( tex fläskfilé eller fläskkarré)
eller nötkött (tex rostbiff eller ryggbiff)
lök och paprika (kan uteslutas)

Marinad:
1 st gul lök
2 st pressade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk soja
2 msk pressad citron
salt
1/2 tsk malen svartpeppar
1 tsk torkad oregano (eller timjan)

Servera med citronklyfta

1. Skär köttet i ca 2 cm stora kuber.
2. Skala och hacka löken. Lägg den i en skål tillsammans med pressad vitlök.
Rör ner olja, soja, citronsaft, salt, peppar och oregano.
3. Lägg i köttet i blandningen, rör om och låt det marinera ca 2 timmar.
4. Tag upp köttet och låt det rinna av på hushållspapper.
5. Trä upp det på träspett, som fått ligga i vatten en stund. Eller använd metallspett.
6. Grilla köttet 3-5 minuter på varje sida under grillelementet i ugnen eller på utomhusgrillen.
Pensla med marinaden under grillningen.

image_pdfimage_print