Kyckling vindaloo 4 port
500 – 600 g kycklingkött i tärningar
30 g smör
1 gul lök i tärningar
2 tsk curry
2 dl vatten
4 dl passerade tomater
1 dl vitt vin halvtorrt eller rött vin (alt. vinäger)
2 pressade vitlökar
chipotlepasta (rökt chili)
1 msk färsk ingefära riven
1 tsk spiskummin
torkad koriander
2 tsk graham masala
2 tsk paprikapulver
1 tsk kardemumma
svartpeppar
2 krm chilipulver eller cayennepeppar
pressad lime
kycklingfond
ev. vatten och salt
Matlagningsyoghurt och färsk koriandereller persilja till servering.
Bryn kycklingen runt om i smör. Låt lök och curry fräsa med en stund.
Tillsätt resten av ingredienserna och koka grytan ca 20-30 minuter.
Servera med klick matlagningsyoghurt, koriander, basmatiris och naanbröd