Tandoori kyckling 4 port
2 kycklingfilé eller 2-3 st kycklinglår
Tandoorimarinad:
2 dl yoghurt
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipeppar
2 – 4 vitlöksklyftor
2 – 4 msk riven ingefära
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
svartpeppar
4 msk citronsaft
röd karamellfärg
Blanda marinaden, färga den med karamellfärg. (djupröd färg)
Låt marinera i kylen minst 4 timmar (gärna över natten)
Lägg kycklingfileérna på ett galler över ett ugnsfat.
Ugnsbaka i 225 grader 45 minuter tills kycklingbitarna är genomstekta (innertemp. 65 – 70 grader)
Servera med basmatiris, sallad, naanbröd och raita
Tandoorikyckling 4 port
4 kycklingfiléer
Marinad:
½ dl matlagningsyoghurt
½ dl tandooricurrypasta eller tandoorikryddmix
lite grillkrydda
Blanda marinaden i en plastpåse. Lägg i kycklingen. Låt kycklingen marinera ca 4 timmar i kylen.
Lägg kycklingbitarna i en ugnsform och grilla i 250 – 275 graders grillvärme ca 15 min, ev längre.
Servera med basmatiris, mango chutney, naanbröd och raita.