Italienska köttbullar med pasta 4 port
Polpette al sugo
4 portioner bandpasta
Vatten
Salt
Köttbullar:
500 g köttfärs
1 dl ströbröd eller vitt bröd
4 msk vatten
1 tsk salt
persilja finhackad
basilika färsk eller torkad
svartpeppar
pressad vitlöksklyfta eller vitlökspulver
lite riven ost (parmesan)
2 ägg
Olivolja till stekning
Tomatsås:
2 dl passerade tomater
1 dl rött vin
basilika färsk eller torkad
1 pressad vitlöksklyfta eller vitlökspulver
4 tsk köttfond
svartpeppar
Blanda ihop färsen med alla ingredienserna.
Rulla stora köttbullar 3 st per portion.
Bryn köttbullarna i olivolja runt om.
Koka tomatsåsen:
Fräs vitlöken i olja utan att den får färg.
Tillsätt resten av ingredienserna.
Lägg i köttbullarna och koka ca 15 minuter.
Under tiden kokas pastan.
Tag upp köttbullarna, blanda såsen med pastan.
Lägg pastan i tallriken och köttbullarna ovanpå pastan.
Strö över riven ost.