Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

olivolja
100 g bacontärningar
1 finhackad lök
1 finhackad morot
1 finhackad stjälk bladselleri
400 g blandfärs
1,5 dl rödvin
5 msk krossade tomater
1 msk tomatpuré
3 dl vatten + 1 msk köttfond
Salt och peppar
1 msk grädde

400 g spaghetti
Vatten + salt

.
Spaghetti kokas al dente i saltad vatten med lite olja i.

Bryn köttfärsen och löken i olja. Tillsätt tomater, vatten, tomatpuré och köttbuljong.
Pressa i vitlök och krydda såsen. Låt den sjuda 15 – 30 minuter. Späd med mera vatten (pastavatten)om det behövs.
Servera med spaghetti, riven parmesan och rivna morötter.

Tips! Ersätt en del av färsen med morot och ev. rotselleri.

image_pdfimage_print