Pescado con coco – Kokosfisk
600 g fiskfilé
Marinad:
Lite riven limeskal
2 msk pressad lime
1 vitlöksklyfta
2 tsk salt
½ tsk Oregano
Peppar
Mjöl till panering
½ dl rapsolja till stekning
Skär fisken i portionsbitar.
Krossa vitlöken och blanda den med limeskal, pressad lime, salt,oregano och peppar.
Blanda noga och krydda fisken med blandningen. Låt den marinera i en timme.
Pudra fisken med mjöl och stek den i olja på vardera sida.
Lägg fisken i en ugnsform. Ugnstek i 175 graders värme tills fisken är över 60 grder. (använd ugnstermometer)
Sås: Hälles över fisken
Oljan från stekningen
1 medelstor lök i ringar
Grön paprika i ringar
2 msk hackad purjolök
Grön paprika i strimlor
3 tomater i tärningar
matskedar tomatpuré
2,5 dl kokosmjölk
Marinaden från fisken
(ev. lite citronsaft)
Lite hackad persilja mot slutet
Bryn först löken och paprikaringarna i olja och ta åt sidan.
Fräs tomat, paprika, purjolök, persilja och tomatpuré. Slå över kokosmjölken.
Tillsätt hackad persilja och ev. citronsaft. Smaka av. Låt såsen sjuda några minuter och häll den över fisken.
Dekorera med lökringar och paprikaringar.
OBS! Egentligen ska fisken kokas i såsen, men det är enklare att steka i ugnen.