Arroz con pollo – Ris med kyckling
4 port
2 dl långkornit ris
Vatten
salt
400 g kyckling
1 lök
olivolja
salt och peppar
Limeskal och saften av 2 lime
1,5 dl passerade tomater
2 pressade vitlöksklyftor
100 g rökt skinka
1 msk worcestersås eller soja
2 tsk oregano
2 dl ärter, majs, paprika
2 dl riven ost
Hackad persilja (halv kruka)
Garnering:
3 – 4 st Matbananer (eller gröna bananer) stekta i olja
Riven ost
Persilja
Koka riset enl. förpackningen.
Strimla kycklingen och hacka löken.
Häll olja i en stekpanna, bryn kycklingen och löken. Salta och peppra.
Smaksätt med lite riven limeskal, pressad limesaft och passerade tomater.
Pressa över vitlök. Tillsätt riset och den rökta strimlade skinkan.
Smaksätt med worcestersås eller soja och oregano.
Sjud rätten ca 10 minuter. (tillsätt lite vatten om rätten verkar torr)
Tillsätt ärter, majs, paprika och persilja. Vänd i den rivna osten sist men lämna lite till garnering.
Stekta bananer:
Dela bananerna i halvor och på längden. Stek på båda sidor i olja.
Rätten liknar Spaniens paella.