Turkisk börek i långpanna 4 port
12 filodegsark
Till pensling:
4 ägg
8 dl mjölk
3-4 msk olja
Fyllning:
150 g fetaost
500 g keso
salt
svartpeppar
1 dl mjölk
1 ägg
persilja
dill
salt
1 tsk svartpeppar
Smörj en långpanna och lägg i ett ark filodeg.
Blanda ägg, mjölk och olja till penslingen. Häll 1/2 dl av blandningen i formen och pensla över hela arket.
Lägg sedan på ytterligare ett degark och pensla. Upprepa fyra gånger till.
Mosa fetaosten med gaffel. Blanda med keso, salt, peppar, mjölk, ägg och finhackad persilja och dill.
Bred ut blandningen över degarken.
Lägg på resterande degark och pensla mellan varje lager. Häll över resten av penslingsvätskan.
Grädda i 225 grader, helst bara med undervärme första kvarten.
Grädda sedan som vanligt tills böreken blir gyllenbrun, cirka 30-40 minuter.
Låt vila en stund och skär sedan i rutor.
Servera med grönsallad.