Krämig pastarätt
med svamp och soltorkad tomat 2 port
175 – 200 g pasta penne rigate
150 g färsk svamp, tex kastanjechampinjoner
100 g soltorkade tomater i olja
1/2 gul lök, finhackad
svartpeppar
1 msk kantarellfond
1,5 dl mellangrädde
Färsk persilja, finhackad
1 dl pastavatten att späda med
Riven parmesan (eller Västeterbottensost)
Färsk persilja
Koka pastan i saltad vatten al dente (ca 10 minuter)
Skiva den tvättade svampen och stek i en torr stekpanna så vätskan försvinner.
Finhacka soltorkade tomaterna (häll ut oljan) och tillsätt i stekpannan.
Hacka löken, låt den stekas med. Strö över svartpeppar.
Tillsätt grädde och och finhackad persilja.
Låt allt koka upp. Späd med pastavatten.
Pastan blandas i, rör om en minut så pastan suger åt såsen.
Lägg upp på tallrikar, riv över ost och dekorera lite med persilja.