Kycklinggratäng

image_print

Kycklinggratäng 2 port

250 g kycklingfilé
Olivolja
1/2 finriven vitlöksklyfta
Pak choi
1 dl grädde
ca 1/2 dl vatten
Lökpulver
1 tsk sweet chili
1 tsk sambal oelek
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
Lite krossad rose- och grönpepper

Ev. majzenaredning
Till gratinering: riven Västerbottensost eller ”Folke”ost

Skär kycklingen i stora kuber och bryn dem i olja runt om.
Tillsätt vitlöken och pak choi. Späd med grädde och vatten. Tillsätt kryddorna.
Låt alltsammans sjuda tills kycklingen är klar.
Red eventuellt med majzenaredning om det behövs.
Häll grytan i en gratängform. Strö över osten.

Gratinera i +225 grader ca 10 minuter.
Servera med ris och grönsaker.