Kycklinggryta

image_print

Kycklinggryta 2 port

300 g kycklingfilé
olivolja (till kycklingen och såsen)
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 burk soltorkade tomater i strimlor
ca1/2 tsk chiliflakes
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 tsk torkad timjan (eller basilika)
1/2 tsk krossad rosépeppar
ca 1 dl vatten
1/2 msk kycklingfond
1,5 dl grädde
3/4 dl riven Västerbottensost, parmesan eller ”Folke”ost

Skär kycklingen i stora kuber och bryn dem i olja runt om, ta upp dem i en skål.
Fräs vitlök, soltorkade tomater och kryddorna i lite olja.
Tillsätt kryddorna och späd med vatten. Häll i grädde och 1/2 dl ost.
Tillsätt kycklingen och låt alltsammans sjuda ca 15 minuter.
Strö över resten av osten.

Servera med ris eller pasta och grönsaker.

* Rätten kan tillagas med hela kycklingfiléer.
Innertemperaturen ska vara 70 grader.