Grillade kycklingspett

image_print


Grillade kycklingspett 2 port:
(yoghurtmarinerade)

400 g kycklingfilé

Yoghurtmarinad:
1/2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
1/4 dl olivolja
1 msk pressad citron
1 msk tomatpuré
1 riven vitlöksklyfta
1 msk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk torkad spiskummin
salt

Blanda ihop marinaden i en bunke.
Skär kycklingfilén i kuber och blanda i marinaden.
Låt kycklingen marineras i kylen några timmar, eller 30 minuter i rumstemperatur.
Trä kycklingkuberna på spett.
OBS! Träspett måste blötläggas en stund.

I ugn på grillvärme: 225 grader 15 – 20 minuter
I grillen: 7-8 minuter på varje sida.

Servera spetten med önskade tillbehör.
På bilden med ris, sallad och kebabdressing.