Pizzasallad
1 kg Vitkålshuvud strimlad
ev. paprika
Dressing:
1 dl rapsolja
0,75 dl vitvinsvinäger
Salt & peppar
en nypa socker
Slå dressingen över vitkålen. Man kan eventuellt värma dressingen innan.
Låt stå och dra i kylen. Håller sig några dagar.
Veckosallad
1/2 kg Vitkål grovriven
1/2 kg morötter grovrivna
1 dl purjolök strimlad
1 st röda paprikor
Dressing:
1 dl rapsolja
0,75 dl vitvinsvinäger
Salt & peppar
en nypa socker
Blanda ihop grönsakerna. Häll över dressingen.
Blanda alltsammans. Låt stå och dra.
Håller ca en vecka i kylen.
Cole slaw
¼ vitkålshuvud
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar eller svartpeppar
1 msk vitvinsvinäger eller pressad citron
1 st morot
1/2 msk senap
1 – 1,5 dl creme fraiche eller gräddfil
½ dl majonnäs
ev. 1 msk pressad apelsin (kan uteslutas)
Strimla vitkålen och lägg i en bunke. Slå över socker, kryddor och vinäger.
Blanda med händerna – tryck till ordentligt, för att kålen ska mjukna.
Tillsätt riven morot, senap, creme fraiche, majonnäs och blanda.
Låt stå och dra i kylen.