Smörgåstårta med skinka 8 – 10 port
Smörgåstårtbottnar ca 20×30 eller Polarbröd 1,5 paket
Skink- och ostfyllning:
2 dl creme fraiche tomat & basilika
50 g riven västerbottnsost
1 dl soltorkade tomater finhackade
100 g rökt skinka
Skinkfyllning:
200 g färskost, naturell
2 tsk pepparrot,riven
1 dl bladpersilja, strimlad
100 g skinka kokt eller rökt, strimlad
Garnering: Två olika förslag:
2 dl vispgrädde (vispas) + 1 dl lättmajonnäs
eller Bredbar skinkost
Dekorering:
Skinka, ost, tomater, gurka, vindruvor eller körsbärstomater
Kokta ägg
Grönsallad (eller skivad gurka) runt tårtan
Fyllning:
Finhacka soltorkade tomater och den rökta skinkan. Blanda resten av ingredienserna till fyllningen. Pensla bottnarna med mjölk. Bred hälften av fyllningen på den nedersta botten. Lägg på nästa botten och resten av fyllningen på den. Lägg på nästa botten.
Garnering och dekorering:
Vispa grädden, blanda i majonnäs och bred över hela tårtan.
Hacka salladen i strimlor och fäst den runt tårtan. Dekorera med skinkrullar, tomatklyftor, ost och gurka.
Tips: Lägg remsor av smörpapper under tårtan medan den garneras.