Kladdmuffins & Cup cakes

image_print

Kladdmuffins

100 g margarin
1 knivsudd salt
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl mjöl
3 dl socker
2 ägg
4 msk kakao

Blanda socker och ägg. Rör i resten av ingredienser.
Häll i muffinsformar
Grädda ca 10 min i 200 grader.

Tips! Lägg en mörk chokladbit i varje muffins innan gräddningen.

Cupcakes 10 – 12 st

1 ägg
1 dl strösocker
½ dl mjölk
50 g smält smör
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda smör och mjölk och tillsätt det. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl och rör i smeten. Klicka smeten i muffinsformar i en muffinsplåt. Grädda i 200 grader 10 – 15 minuter.
Låt muffisen svalna innan de dekoreras.

Chokladcupcakes: Ta 1,25 dl vetemjöl och 0,25 dl kakao

Frosting:

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelphiaost

Några droppar valfri karamellfärg

Rör ingredienserna poröst.
Dela frostingen i tre delar. Färga två delar med olika färger.
Spritsa frostingen på muffinsen.