Vit Kladdkaka

image_print

Vit kladdkaka 10 – 12 port

100 g smör
100 g vit choklad
2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 st ägg
2 dl vetemjöl (120 g )

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en springform, eller spänn ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten.
Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret. Låt dem smälta under omrörning.
Rör ner socker, vaniljpulver, salt och ett ägg i taget i smör-chokladblandningen. Blanda ner mjölet i smeten. Häll smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter.
Låt kakan svalna i formen på ett galler. Lossa kakan från kanten med en kniv medan den fortvarande är varm.
Låt kakan kallna ordentligt innan servering. Garnera med bär, vispad grädde och florsocker.