Falsk lövbiff med persiljesmör
och klyftpotatis 2 port
Färssmet:
250 – 300 g nötfärs
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 ägg
1 msk potatismjöl
Olja och smör till stekning
Sätt ugnen på +225 grader.
Klyftpotatis:
Skala och dela varje potatis i 6 klyftor.
Förkoka i saltad vatten ca 5 minuter.
Fördela potatisen i en liten ugnsform med olivolja.
Stek i ugnen 25 – 30 minuter. Salta.
”Lövbiff”:
Blanda alltsammans till färssmet och låt det stå ett tag.
Kavla färsen till tunna biffar mellan plastfolie eller bakplåtspapper.
Stek biffarna ca 2 minuter på vardera sida.
Persiljesmör:
Smör eller bregott blandas med torkad persilja, vitlökspulver och en nypa salt.
Forma till en rulle och linda den i plastfolie. Låt den stelna i frysen.
Servera biffarna med klyftpotatis, persiljesmör och och grönt.
Tips! Biffarna kan serveras även med bearnaisesås.