Kebabspett på färs med kebabsås 4 port
500 g lammfärs (eller nötfärs)
1 litet ägg
4 msk matlagningsyoghurt
3/4 dl ströbröd
2 schalottenlökar i klyftor
2 vitlöksklyftor
1 tsk malen spiskummin
½ tsk malen kardemumma
en nypa malen kanel
lite färskriven muskotnöt
1 tsk gurkmeja
½ tsk färskriven ingefära
Kör ingredienserna till kebaben i matberedare, häll upp färsen i en skål och låt stå svalt 30 minuter.
Blötlägg träspetten under tiden och sätt ugnen på 250 – 275 grader. Forma färsen till drygt tumtjocka avlånga rullar och trä upp på spetten. Grilla 7- 8 min och vänd dem ett par gånger under tiden.
Servera de varma kebabspetten med yoghurtsås eller tomatsås.
Vit Kebabsås 4 port
3 dl turkisk yoghurt eller matlagningsyoghurt
2 msk majonnäs
0,5 tsk vinäger
sambal oelek
pressad vitlök
Blanda samman ingredienserna och låt stå i kylen.
Röd kebabsås 4 port
400 g passerade tomater
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk socker
tabasco
Blanda samman ingredienserna och låt stå i kylen. Gärna över natten.