Mums mums

image_print

Mums mums 20 st (Glutenfritt)

4,5 dl strösocker
1/4 dl florsocker
1 äggvita
1,5 dl kallt vatten
1,5 msk celatinpulver
1,5 dl kokhett vatten

Garnering (strössel)
4 -5 dl kokosflongor
1 msk kakao

Blanda strösockret, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör ut gelatinpulvret i det heta vattnet. Tillsätt detta till sockerblandningen.

Vispa alltsammans med en elvisp ca 30 minuter till en pösig smet.

Blanda samman kokosflingorna och kakaopulver. Sikta det om det är klimpigt. Häll lite av det på bottnen av en avlång panna, 20 x 30 cm.

Häll i smeten. Strö över ett lager strössel.

Låt smeten stå kallt tills den stelnat. Skär den i bitar, ca 4 x 5 cm stora. Doppa snittytorna i resten av strösslet tills bitarna är helt täckta runt om. Lägg mums- bitarna på galler eller bakplåtspapper. Förvara dem svalt.