Smörgåstårta med fisk och räkor: 8 – 10 port
Smörgåstårtbottnar ca 20×30
eller polarkaka 1,5 förpackningar
Tonfisk- alt. makrillfyllning:
1 burk Tonfisk i vatten (låt rinna av väl)
eller makrill på burk (skrapa bort en del av tomatsåsen)
1 dl Creme fraiche
hackad smörgåsgurka
citronpeppar
Räkfyllning:
200 g räkor skalade
1 msk majonnäs
1 dl creme fraiche
1 salladslök
2 msk hackad dill
rivet citronskal
salt, svartpeppar
Garnering: två olika förslag
2 dl vispgrädde + 1 dl lättmajonnäs
eller Bredbar räkost
Dekorering:
Alt. 1 Kokta ägg i kvartar, laxrosor, räkor, dill, körsbärstomater och gurka
Alt. 2 Lax, formade till rosor ägg, dillvippor, tomater, gurka, citron eller lime
Garnering och dekorering:
Vispa grädden, blanda i majonnäs och bred över hela tårtan. Skiva gurkan och fäst den runt tårtan. Dekorera med laxrosor, tomatklyftor och citronskivor.
Tips: Lägg remsor av smörpapper under tårtan medan den garneras.