Thailändsk kycklingsoppa

image_print


Thailändsk kycklingsoppa med kokosmjölk 2 port
Tom Kha Gai

150 g kycklingfilé
300 ml kokosmjölk
2 st kaliferlimeblad
citrongräs
röd chili
1 kycklingbuljongtärningar
pressad lime
koriander, färsk eller torkad
3 st färska champinjoner
2 små tomater


Krossa citrongräs och hacka den i små bitar (endast nedre delen används).
Koka kokosmjölken med kaffirlimeblad, citrongräs, hackad chili och kycklingbuljong i några minuter.
Strimla kycklingen. Lägg kycklingfilén när soppan kokat ihop. Koka tills kycklingen är klar. Smaksätt soppan med pressad lime och koriander.
Sänk värmen och lägg i skivade champinjoner och tärnade tomater.
Garnera gärna med färsk koriander.

Tips! Om man vill göra soppan matigare går det bra att servera med ris.