Indisk currykyckling

image_print

Indisk currykyckling med sås 2 port

250 – 300 g kycklingfilé eller lår
15 g smör

1 tsk curry
2 dl vatten
½ tsk salt
½ msk riven färsk ingefära
2 msk tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk Graham Masala
½ tsk spiskummin
1 tsk pressad citron
1 krm cayennepeppar (eller chili)

1 dl mellangrädde
Majzenaredning

Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn kycklingbitarna i smör runt om. Strö över curry
och låt det fräsa med en stund mot slutet. Tillsätt vattnet, salt, ingefära, tomatpuré och vitlök.
Krydda med Graham Masala, spiskummin, pressad citron och cayennepeppar eller chili.
Låt kycklingen sjuda sakta tills den är klar ca 20 – 30 min.
Tillsätt mellangrädde, strö över majzenaredning. Låt rätten sjuda ca 3 minuter.

Servera med naturell yoghurt, saffransris och naanbröd.

Saffransris 2 port:

15 g smör
1/2 gul lök, finhackad
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 – 1 påse saffran
lite gurkmeja för färgens skull
1 dl basmatiris
2,5 dl vatten
1/2 tsk salt

Skölj riset. Fräs lök, vitlök, saffran och gurkmeja i smöret och tillsätt riset. Häll på vattnet och salta.
Låt koka sakta under lock i 10 – 20 minuter (beroende på riset) Ta av plattan och låt stå 5 minuter.