Tortellinigratäng 2 port
2 dl torkad tortellini med ostfyllning
vatten
salt
2 dl strimlad rökt skinka
Gratängsås:
Olivolja
2 tomater
Basilika eller Oregano
Lökpuver
Ev. vitlökspulver
Svartpeppar
1 dl mellangrädde
½ dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
50 g fetaost
Riven ost
Tortellinin kokas i saltad vatten ca 7 min.
Häll av vattnet och lägg tortellinin i gratängformar.
Blanda ner skinkan.
Gratängsås:
Hacka 2 tomater i tärningar som fräses i olja i kastrullen tills en del vätska har försvunnit..
Krydda med basilika oregano vitlökspulver och peppar.
Tillsätt mellangrädde, grönsaksbuljongtärning, fetaost och låt allt koka samman.
Häll såsen över tortellinin. Strö över riven ost.
Gratinera i 225 grader 15 minuter
Tips! Gratängen kan göras med färsk tortellini, som kokas enligt anvisningar.