Chévregratinerade rotfrukter

image_print

Chevregratinerade rotfrukter 2 port

4 st potatisar
1 st palsternacka
1 liten sötpotatis
1 morot
2 vitlöksklyftor
smör + olivolja
timjan, färsk eller torkad
50 g chevréost, utan kanter

Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj potatisen, dela varje potatis i fyra delar.
Skala palsternacka, sötpotatis och morot. Dela den mindre bitar.
Bryn smöret i ugnsformen, ta ut och tillsätt oljan.
Rör runt alla rotsakerna, timjan och vitlöken runt och sätt formen
i ugnen i 20 min eller tills rotfrukterna är mjuka.

Ta ut formen, forma rotsakerna i lika stora högar.
Strö över osten och låt vara ca 5 minuter i ugnen tills osten smält.

Stek vegetariska biffar och servera med sås.

Rödvinsås

2 dl rödvin
2 dl grönsaksbuljong (för 2 dl buljong krävs 1 msk fond eller 1 tärning + vatten)
½ msk japansk soja
1 msk maizena majsstärkelse
salt och peppar
1 msk smör (rumsvarmt)

Koka ner rödvinet till hälften.
Tillsätt grönsaksbuljong och soja. Rör ut maizena i lite vatten och red av.
Smaka av med salt och peppar. Rör i smöret vid servering.