Meny 4

image_print

Toast skagen 4 port

400 g räkor
150 g majonnäs
½ dl hackad dill
4 skivor vitt bröd
100 g löjrom
dill till garnering

Skala räkorna och hacka dem grovt. Blanda räkor, majonnäs och dill. Kantskär brödskivorna och stek dem gyllenbruna i smör. Fördela räkorna på brödskivorna och toppa med en sked löjrom. Garnera med dill och servera omgående.

Entrecote med bearnaise, råstekt potatis och haricot verts 4 port

ca 600 g entrecote
svartpeppar
salt
olja och smör till stekning

Sätt ugnen på 175 grader.
Torka köttet och låt det bli rumstempererad. Salta och krydda.
Köttet steks i olja och smör i en het stekpanna ca 2 minuter på bägge sidor tills dem får fin stekyta.
Lägg köttet i en liten ugnsform och ugnstek ca 6 – 9 minuter tills innertemperaturen är ca 60 grader.
Tag upp och låt köttet vila en stund innan den skärs och läggs på tallriken.
Lite vitlöks/persiljesmör höjer smaken.

Servera tex med bearnaisesås, råstekt potatis och haricot verts.

Jordgubbsdröm 4 port

Maränger
Jordgubbar
Vispad grädde
Lemon curd

Varva maränger, jordgubbar, vispad grädde och lemon gurd .