Sommarsallad

image_print

Sommarsallad

150 g salladskyckling (eller grillad)
1 paket bacon
2 st hårdkokta ägg
6 blad romansallad
2 st avocado*
10 st körsbärstomater
blåmögelost eller fetaost*
ec. rödlök i skivor

Dressing:
2 msk olivolja
1 msk balsamicovinäger
vitlökspulver
lite salt och peppar

Tina salladskycklingen och krydda den med kycklingkrydda
Stek bacon knaprigt.
Koka äggen ca 8 minuter, låt kallna i kallt vatten. Skala dem.
Strimla salladen och fördela på två tallrikar.
Lägg på kycklingen, avocado och osten i tärningar.
Dela ägg och tomaterna i kvartar och lägg på.
Strimla bacon och skiva löken och strö över.
Blanda dressingen, ringla över och servera salladen med gott bröd.

Tips!
*Andvänd fryst, färdigtärnad avocado.
*Osten kan ersättas med ceddarost eller annan lagrad ost.

.