Tommys ugnsbakade laxfilé 2 port
med klyftpotatis
2 st laxfilé á 125 g st
salt
1/4 burk Creme Fraiche
3/4 dl mellangrädde
25 – 50 g ädelost
1/4 st lime
Skär laxfilén i portionsbitar, lägg upp i en ugnsform. Salta fisken.
Mixa Creme Fraiche, grädde, ädelost, salt limeskal och pressad limesaft.
Bred ut blandningen över laxen.
Grädda fisken på 200 grader, ca 20 – 30 minuter.
Klyftpotatis 2 port:
ca 400 g potatis
smör och olivolja
salt
Skala potatisen och klyfta varje potatis i 6 klyftor.
Koka potatisklyftorna i saltad vatten ca 2 minuter.
Bryn smöret i ugnsformen, ta ut formen, häll lite olivolja samt potatisklyftorna.
Rör runt och sätt in i ugnen på 225 grader ca 20 – 25 min tills potatisen känns
knaprig utanpå och mjuk inuti och har fått en vacker färg. Salta.