Bakad potatis med fyllning

image_print

Bakad potatis med olika fyllningar:

1 bakpotatis per portion (300 g)

Tvätta potatisen och picka med gaffel.
Baka i 225 grader 50 . 60 minuter tills den är mjuk (innertemperatur 96 grader)
Ta ut potatisen, skär ett snitt och tryck på sidorna så den öppnar sig.
Servera potatisen med fyllning och sallad.

Fyllningsförslag:

Kycklingfyllning 1 port:
1/2 dl lätt créme fraiche
1/4 dl lätt majonnäs
75 g grillad kyckling i tärningar
1/2 tsk curry
sambal oelek (eller paprikapulver och chiliflakes)

Räkfyllning 1 port
1/2 dl Lätt majonnäs
50 g rensade räkor eller kräftstjärtar finfördelade
dill och citronpeppar

Skinkfyllning 1 port:
1/2 dl lätt créme fraiche
1/4 dl lätt majonnäs
75 g rökt skinka i tärningar
italiensk salladskrydda
ev. knaperstekt bacon som topping

Bacon – Philadelphiaröra 1 port:
1/2 dl philadephiaost
1/2 dl lätt créme fraiche
1/4 tsk sambal oelek
50 g knaperstekt bacon

Vegetarisk fyllning 1 port:
1/2 dl lätt créme fraiche
1/4 dl lätt majonnäs
75 g fetaost
2 soltorkade tomater i olja, finfördelade
salladslök och vitlök