Köttfärssås: 2 port
150 – 200 g köttfärs
½ gul lök (eller lökpulver)
olja till stekning
2 dl passerade tomater
1 dl rött vin eller vatten
1 msk tomatpuré
½ köttbuljongtärning eller fond
1 pressad vitlök (eller vitlökspulver)
oregano eller basilika
svartpeppar
(cayennepeppar för starkare sås)
Köttfärssås: 4 port
300 – 400 g köttfärs
1 gul lök (eller lökpulver)
olja till stekning
4 dl passerade tomater
2 dl rött vin eller vatten
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning eller fond
2 pressade vitlökar (eller vitlökspulver)
oregano och basilika
svartpeppar
(cayennepeppar för starkare sås)
Spaghetti kokas al dente i saltad vatten med lite olja i.
Bryn köttfärsen och löken i olja. Tillsätt tomater, vatten, tomatpuré och köttbuljong.
Pressa i vitlök och krydda såsen. Låt den sjuda 15 – 30 minuter. Späd med mera vatten om det behövs.
Servera med spaghetti och rivna morötter.
Tips! Ersätt en del av färsen med morot och ev. rotselleri.