Pizza Margherita 2 st
Pizzadeg med torrjäst
3 dl vetemjöl special
1 påse torrjäst
½ tsk salt
1,5 dl vatten (50 grader)
0,5 dl olivolja
Vetemjöl till utbakning (gärna durumvetemjöl)
Blanda först torra ingredienserna i en degbunke. Sedan vattnet och olivoljan. Använd elvispens degkrokar.
Låt degen jäsa ett par timmar.
Pizzadeg med färskjäst
½ paket färskjäst
1,5 dl vatten (37 grader)
0,5 dl olivolja
½ tsk salt
3 dl vetemjöl special
Durumvetemjöl till utbakning
Smula jästen i en degbunke, tillsätt vattnet, olivolja och salt.
Arbeta in mjölet. Använd elvispens degkrokar.
Låt degen jäsa ett par timmar.
Pizzasås räcker till 2 pizzor
1,5 dl passerade tomater
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Blanda alltsammans i en kastrull och koka upp.
Pizzaost: 200 g Mozarellaost eller annan smakfull ost
Dekorering: Färsk basilika
Baka ut bottnarna på plåten. Bred över pizzasåsen och lägg på osten.
Grädda på nedersta valsen i 275 grader ca 10 -12 minuter.
Dekorera den färdiggräddade pizzan med färska basilikablad.
Färgerna som i Italiensk flagga.