Pizza Margherita

image_print

Pizza Margherita 2 st

Pizzadeg med torrjäst

3 dl vetemjöl special
1 påse torrjäst
½ tsk salt
1,5 dl vatten (50 grader)
0,5 dl olivolja

Vetemjöl till utbakning (gärna durumvetemjöl)
Blanda först torra ingredienserna i en degbunke. Sedan vattnet och olivoljan. Använd elvispens degkrokar.
Låt degen jäsa ett par timmar.

Pizzadeg med färskjäst

½ paket färskjäst
1,5 dl vatten (37 grader)
0,5 dl olivolja
½ tsk salt
3 dl vetemjöl special

Durumvetemjöl till utbakning
Smula jästen i en degbunke, tillsätt vattnet, olivolja och salt.
Arbeta in mjölet. Använd elvispens degkrokar.
Låt degen jäsa ett par timmar.

Pizzasås räcker till 2 pizzor

1,5 dl passerade tomater
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Blanda alltsammans i en kastrull och koka upp.

Pizzaost: 200 g Mozarellaost eller annan smakfull ost
Dekorering: Färsk basilika

Baka ut bottnarna på plåten. Bred över pizzasåsen och lägg på osten.
Grädda på nedersta valsen i 275 grader ca 10 -12 minuter.
Dekorera den färdiggräddade pizzan med färska basilikablad.
Färgerna som i Italiensk flagga.