Toscanasoppa med bönor
2 port:
75 g blandade bönor (tex vita och kidney)
½ gul lök
75 g morötter
75 g squash
75 g rimmat fläsk
3,5 dl grönsaksbuljong
2,5 dl krossade tomater
2 msk vitt vin
rosmarin, basilika, timjan
½ lagerblad
1 vitlöksklyfta
150 g potatis (kan uteslutas)
4 port:
150 g blandade bönor (tex vita och kidney)
1 gul lök
150 g morötter
150 g squash
150 g rimmat fläsk
7 dl grönsaksbuljong
5 dl krossade tomater
4 msk vitt vin
rosmarin, basilika, timjan
1 lagerblad
2 vitlöksklyftor
300 g potatis (kan uteslutas)
Blötlägg bönorna i saltat vatten över natten.
Skölj och koka i nytt lättsaltat vatten ca 1 timme. Låt rinna av.
Ansa, skölj och skär lök och grönsakerna i bitar. Hacka fläsket och stek det lätt.
Lägg över i en gryta, tillsätt lök, morot, squash, buljong, tomatkross, vin och kryddor.
Pressa ned vitlöken. Koka upp och låt puttra i 20 min. Skala potatisen och koka den separat.
Tillsätt bönorna till soppan och låt koka ytterligare 10 minuter.
Servera bitar av kokt potatis i soppan.
Tips! Använd burkbönor som inte behöver blötläggas.