Ägg och omelett

image_print

Ägg med fyllning
Koka äggen i 7 – 8 min. Halvera och lägg dem på ett fat som är täckt med
strimlat sallad.


Kaviarägg: Vispad grädde och smaksätt med kaviar.
Garnera med löjrom eller stenbitsrom och en kräftstjärt eller räkor.
Strö över torkad dill.



Vegetariskt: Vispad grädde, smaksätt med majonnäs (alt. wasabi).
Spritsa eller klicka fyllningen på ägghalvorna, strö över lite torkat dill eller gräslök.

Ugnsomelett

4 dl mjölk
1 msk vetemjöl
3 ägg
½ tsk salt
ev. vitpeppar

Rör ut vetemjölet i lite av mjölken i en kastrull. Slå på resten av mjölken och koka upp under
omrörning, låt svalna. Vispa i äggen och salta. Häll smeten i en smord ugnsform och grädda
i 200 graders ugnsvärme i mitten av ugnen tills omeletten stannat, ca 20 min.

Champinjonstuvning

1 burk skivade champinjoner
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
3 dl svampspad, mjölk
eller grädde
salt o peppar

Fräs svampen i margarinet. Strö över mjöl, rör om och späd med vätska.
Koka i 10 min. Smaksätt.
Häll stuvningen över den färdiga omeletten eller servera bredvid.